Wie is Elien?

Ik ben Elien Lammers en woon in Beesd. Ik ben vrouw van Marjo, (o)mama van vier kinderen en vijf prachtige kleinkinderen.  

 

Mijn hele leven staat in het teken van zingen en muziek maken. Ik heb veel zanglessen gehad, trainingen gevolgd op het gebied van zingen en dirigeren en solo’s gezongen. 

 

Als ik na een dag hard werken moe thuiskwam en naar mijn zangkoor ging, viel mij altijd iets op: ik kwam daar totaal opgewekt en fit van terug. Hoe komt dat toch? Pas de laatste 20 jaar heeft de wetenschap veel ontdekkingen op dit terrein gedaan die laten zien dat iedereen baat heeft bij zingen. En zingen maakt gelukkig.

 

Het onderstaande inspireert mij:

Wie zingt, is bloter dan zonder kleren (Madeleine Ingen Housz)

Als je zingt geef je alles van jezelf. Je stem is een van de kenmerkenste onderdelen van je lichaam. Of je nu hard of zacht, met of zonder vibrato spreekt en/of zingt: jij bent het en niemand anders. Je geeft je letterlijk bloot.

En daar heb je lef voor nodig.

Heb je het al? Fijn.

Ben je nog onzeker? Ik kan je wellicht helpen om je zekerder te gaan voelen.   

 

Nog een citaat dat mij inspireert:

'We denken vaak dat we dankbaar worden omdat we gelukkig zijn, maar het omgekeerde is waar. We worden gelukkig van dankbaarheid (monnik David Steindl-Rast). Geluk zit in je: diep van binnen in je (Jan Kortie: stembevrijder). Want in de meest innerlijke, essentiele kern ben je niets dan vreugde. Daaroverheen is een persoonlijkheid gegroeid die je altijd wijs wil maken dat je het moeilijk hebt. Dankbaarheid kan een ingang zijn tot je diepste vreugdevolle kern. En kijk eens om je heen wat je allemaal mag ontvangen: is er niet altijd en overal iets om dankbaar voor te zijn? Werkt dat niet, ga dan gewoon zingen. Ook dat opent de poort naar het geluk dat vanbinnen zit. De Amerikaanse filosoof William James zei het al: 'Ik zing niet omdat ik gelukkig ben. Ik ben gelukkig omdat ik zing'.

 

 

Zangcoaching en stemtraining

 

Je leert hoe je jouw stem op een dusdanige manier kunt gebruiken zodat je ontspannen gaat zingen. Je krijgt geen keelpijn of poliepen meer, je voelt je fitter, je gaat hoger of dieper zingen. Je hele lichaam doet mee.

Je klankkleur verdiept zich, je uitspraak wordt mooier en je komt meer tot jezelf. Je wordt blijer door te zingen.

Zingen is eigenlijk een variant van mediteren. Als je zingt leef je even in het ‘niets’.

Je concentratie verhoogt zich enorm, je komt dichterbij jezelf, je zingt vanuit je hart. Je gaat je geluk voelen.

 

Via allerlei zangtechnieken leer je de basisbeginselen en kun je alle muziekstijlen gaan zingen. Of je nu van jazz-, pop-, soul- Nederlandstalig-, klassiek- of kerkmuziek houdt, dat maakt niet uit. Je kunt ze allemaal aan. 

Ik ben dirigent van het Streekkerkkoor Zingen tussen Lek en Linge.         

Misschien kan ik u helpen als u stemproblemen heeft of zangles wilt hebben en beter wilt leren zingen. U bent van harte welkom.

 

 

Informatie:

 

-        www.zingentussenlekenlinge.nl

          elienlammers@hetnet.nl

-         06-50900508