Top2000kerkdienst 29 december 2018, I believe in angels

Wat vooraf ging.

Voor de derde keer op een rij organiseerden Everdien Hagen, Leon de Borst en Elien Lammers een Top2000kerkdienst, deze keer in de Stefanuskerk in Zoelen. De Streekgemeente Tussen Lek en Linge gaf haar fiat en we konden aan de slag. 

Al in 2017 had iemand tegen ons gezegd dat het wel leek' alsof jullie engeltjes op jullie schouders hebben' en dat inspireerde ons om als thema te kiezen 'I believe in angels' een zin uit het liedje 'I have a dream' van ABBA. Hoe mooi is het niet om in engelen te geloven en te zien en te beleven wat die voor ons betekenen. En aan liedjes in de Top2000 die daarover gaan was geen gebrek.   

We maakten een keuze:

- Mr Blue Sky van ELO

- Omarm me van Blof

- Angels van Robbie Williams

- Stairway to heaven van Led Zeppelin

- Geef mij nu je angst van Andre Hazes

- Ik kan het niet alleen van De Dijk

- I have a dream van ABBA

- Stil in mij van Van Dik Hout

- Living on a prayer van Bon Jovi

- Haven must be missing an angel van Tavares

- Love shine a light van Katrina and the waves

Everdien Hagen ging voor en had - als een echte engel - haar witte toga aangetrokken. Leon de Borst leidde de band - die uit Eva, Leon, Jorrit, Erna, Jan Maarten en Willem - bestond en Elien deed het regelwerk. Johan van Zetten was als ouderling van dienst en koster zeer behulpzaam. En alle vrijwilligsters/ers zoals Hermy, John, Jos en Conny. Maar ook de mensen van Connexion die met hun pioniersproject aanwezig waren en iedereen warm onthaalden met hun vuurkorf. 

De viering.

Na het consistoriegebed dat Johan uitsprak werd de paaskaars aangestoken en sprak Everdien de welkomswoorden. We zongen allemaal Mr Blue Sky van ELO en groetten elkaar in de kerk. 

De streekgemeente bestaat uit 7 gemeentes en de 7 kaarsen werden aangestoken door wie dat wilde en de vraag erbij was om te vertellen wat engelen voor jou betekenen. Daarna zongen we Angels van Robbie Williams. 

'Verbinding' stond nu centraal en daarbij zongen we Stairway to heaven van Led Zeppelin. Toen kwam 'Vrees niet' aan bod en dat werd verwoord door Geef mij nu je angst van Andre Hazes. De 'Belofte' kwam hierna, maar dat kunnen we nooit alleen dus zongen we Ik kan het niet alleen van De Dijk.

Iedereen had bij binnenkomst een kaartje aan een stokje gekregen met een lampje erop. Daarop stond Ik zal er zijn voor jou, .... aan twee kanten. Men werd verzocht hun naam daarop te zetten en hun stokje te delen met iemand anders in de kerk. Al zwaaiend met de stokjes en de lampjes zongen we daarna 'I have a dream' van ABBA.  

De overgang naar de gebeden werd gemaakt door Everdien en daarom zongen we eerst 'Stil in mij' van Van Dik Hout.  

Na de gesproken gebeden en het gezamenlijk gebeden Onze Vader (in gewone taal) zongen we Living on a prayer van Bon Jovi. 

Het collecteproject was dit jaar voor Dorcas en we hadden een aardige opbrengst nadat we een promotiefilmpje van hen hadden bekeken. De band zong intussen Haven must be missing an angel van Tavares. 

Nadat we de zegen ontvangen hadden zongen we Love shine a light met z' n allen. 

Tot grote verrassing van iedereen was het nog niet klaar want opeens begon de band 'Thank you for the music' van ABBA te spelen. Bedoeld voor Engelina (Elien) als dank voor al het werk dat ze verzet had. 'Ik had echt een engel op mijn schouder zitten'. Bedankt!

Tijdens de koffie, thee of fris werd er gezellig nagekletst en genoten van de heerlijke oliebollen. 

Wie weet wat er in 2019 gaat gebeuren????? In De Gelderlander stond in ieder geval een mooi verslag van deze Top2000kerkdienst. 

Angels, Robbie Williams

Stairway to heaven, Led Zeppelin

Geef mij nu je angst (repetitieopname), Andre Hazes

Ik kan het niet alleen, De Dijk

I have a dream, ABBA

I believe in angels

Love shine a light, Katrina and the waves

Thank you for the music, ABBA