Kerstochtend 2021

Kerstochtend was totaal anders dan anders. Er waren een paar mensen in de kerk, maar we hadden veel musici. Ria met percussie, Egon op de sax, Philiene op haar harp en Lisa op de dwarsfluit, Ardo op het orgel, het koor en Elien op de piano. En Everdien die ook lekker meezong.

Marjo deed de lezingen uit Jesaja 52 en Johannes 1.

En gelukkig kon iedereen via kerkdienstgemist de viering weer volgen. 

Dit is de link:  https://kerkdienstgemist.nl/stations/2526/events/recording/164042220002526

Maar het was een voorrecht om te mogen zingen met de zeven koorleden. Mijn dank is groot. En mijn hartelijke dank voor alle musici die prachtig speelden. 

Een heel fijne jaarwisseling gewenst en alle goeds en liefde in 2022.  

Of zoals Sytze de Vries het zegt in zijn bundel Op Vleugels:

Liefde, wees ons teken,

liefde tussen jou en mij

en voor God en mensen.

Liefde schenken maakt ons vrij!

 

 

Kerstnachtviering 2021

Kerstnacht 2021 was weer anders dan normaal, we namen hem op en hij was te volgen via www.kerkdienstgemist.nl Kapel-Avezaath. Fijn toch dat we daar een goeie camera gekregen hebben. 

We begonnen de viering met vier kinderen die met een kaars kwamen aanlopen. Loes, het eerste meisje, zei 'Dit is de vlam van vertrouwen'. Maar een volwassene (Peter) riep daarop: Wat? Vertrouwen? Ik vertrouw helemaal niemand meer, er zijn zoveel leugens! Blaas maar uit die kaars.' En dat gebeurde.

Het tweede meisje, Lise, stapte naar voren en zei: 'Ik draag het licht van de vreugde'. Maar een snibbige vrouw (Elien) riep: 'Wat? Vreugde? En al die mensen die aan corona zijn gestorven dan? Al dat verdriet, verweg en dichtbij? Blaas maar uit dat licht!' En ook dat gebeurde.

Toen stapte Ben naar voren en zei: 'Ik draag het licht van de vrede'. Waarop nog een snibbige vrouw (Henny) riep: 'Wat? Vrede? Zeg je vrede? Kijk jij dan nooit om je heen? Mensen maken ruzie en oorlog, er is zoveel boosheid, er zijn zoveel mensen op de vlucht. Vrede? Blaas maar gauw uit, die kaars.'

Toen bleef het doodstil. Iedereen hield zijn adem in.

Maar Anne stapte naar voren en zei: 'Ik draag het licht van hoop'.

En niemand riep iets, het bleef stil.

'Midden in de nacht, terwijl een diepe stilte alles omgaf, sprong uw woord van zijn troon' zong het koor. 

Everdien zei: "Het licht van de hoop zal niet doven. Hoop op vertrouwen, op vreugde, op vrede, op liefde sterker dan alles wat ons somber maakt. Daarom vieren we ook vanavond kerst. Al is het niet in een volle kerk allemaal samen. We vieren kerst! Achter de laptop, de televisie, zo met elkaar en met God verbonden. Om ons binnen te brengen, dat God nooit loslaat het werk van zijn handen en trouw blijft tot in eeuwigheid.'

De volledige viering kunt u zien via deze link: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2526/events/recording/164009940002526